Potrebujeme:
200=250 g tmava čokoláda(čím viac tým čokoládovejšia)
200 g maslo
1 lyžica instantnej kávy+120 ml vriacej vody
170 g hladka múka
1 lyžička prášku do pečiva
1/2 lyžičky sody bicarbony
300 g trstinového cukru
40 g kakao holandské
3 stredne veľké vajcia
5 lyžíc podmaslia(kyslé mlieko)
Náplň:
Šľahačka rastlinná
Jahodový jogurt
Jahody/jahodové cukríky
Postup:
Srdcovú formu s priemerom 26 cm vymažeme maslom vysypeme múkou a na dno dáme papier na pečenie.
Rúru predhrejeme na 160 stupňov.
Čokoládu nalámeme do hrnca,pridáme maslo a kávu rozpustenú v 120 ml horúcej vody.
Prihrievame na miernom ohni kým sa čokoláda s maslom rozpustia, ale nevaríme.
Medzitým si v miske premiešame preosiatu múku s práškom do pečiva, sódou, cukrom a kakao.
V inej miske si prešľaháme vajcia s podmaslim.
Rozpustenú čokoládu a vaječnú zmes premiešame s múkou,aby vzniklo hladké polotekuté cesto.
Vlejeme do formy , po naliatí s formou jemne pobúchame až vzniknú na budúcom čokoládovom korpuse bublinky a dáme piecť na hodinu a pol pri 160 stupňov.
Do stredu korpusu pichneme dlhším špáradlom aby sme zistili či je alebo nieje hotové.
(praskliny na povrchu nevadia-zakryje ich poleva.)
Korpus necháme vychladnúť(trochu klesne).
Vychladnutý korpus vodorovne rozrežeme na 2 diely.
Korpus natrieme obľúbeným levárom(najlepšie jahodovým)
Jogurt (jahodový) si rozmiešame a potrieme ním korpus.
Šľahačku si vyšľaháme a prdáme k nej nakrájané buď čertvé alebo cukríkové jahody(najradšej by som použila čerstvé no bola to torta na želanie:)
Potrieme ňou korpus a priložíme druhým korpusom.
Rozpustíme s čokoládu ale iba s trochou tuku aby ostala hustá.
Polejeme ňou korpus a urobíme lubovoľné tvary.
Ozdobíme podľa toho ako chceme:)
A tu je kúsok ktorý som dostala na druhý deˇa mám pocit že chutí ešte lepšie:P:
No comments:
Post a Comment