9 Sept 2014
Francúzske kocky
6 ks vajcia
6 lyžíc cukor kryštál
1 lyžica kakao
5 lyžíc múka polohrubá
1 balíček prášok do pečiva
50 ml olej
Plnka:
1 liter voda (lepšie je mlieko)
3 balíčky zlatý klas - krémový prášok
130 g cukor kryštál
1 balíček cukor vanilkový
2 lyžice kakao
7 ks bielky
Rastlinna šľahačka
Postup:
Postup na prípravu cesta: Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme olej, žĺtky a zľahka vmiešame múku s práškom do pečiva a kakao.
Cesto rovnomerne rozotrieme na vymastený a múkou posypaný plech a upečieme.
Postup na prípravu plnky: Väčšiu čast vody dáme zovrieť, pridáme 70 g kryštalového a balíček vanilinového cukru a vo zvyšnej vode rozmiešane Zlaté klasy.
Do horúcej kaše postupne zapracujeme sneh zo 7 bielkov a 60 g cukru. Do polovice plnky vmiešame kakao.
Na cesto natrieme najprv svetlú a potom tmavú plnk nakoniec vyšľaháme šľahačku a navrstvíme ozdobíme čokoládou alebo kakaom. Dobrú chuť!
Kitchen, a place for my imagination, a place where I refill my energy and feel free. I started to cook at very young age, at first I cooked recipes traditional for my beloved Slovakia and trying recipes from countries I have visited, cooking with my Mammy and Family and few years later I end up creating my own recipes and became to love cooking more and more, I realised that there is nothing better than creating your own taste and seeing the enthusiasm of the flavors on the tasters:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment