13 Sept 2014
Knedlík zo zemiakovej kaše s údeným mäsom
Potrebujeme:
500 g zemiaková kaša
1 vejce
300 g udené mäso
hrubá muka
sol
3 polievkové lyžice masti
1/2 cibule
Rasca
Postup:
Zemiakovú kašu zmiešame s vajíčkom, osolíme a pridáme múku.
Múko toľko aby nám vzniklo tuhšie cesto.
Z cesta robíme malé placky do prostriedku dáme trocha uvareného mäsa a vytvoríme guličku(knedlík).
Knedlíky vhadzujeme do vriacej vody ktorú osolíme.
Keď vyplavú počkáme minútku vytiahneme a necháme odkvapkať.
Na masti opražíme cibuľu. a podávame s kyslou kapustou alebo špenátom.
Kitchen, a place for my imagination, a place where I refill my energy and feel free. I started to cook at very young age, at first I cooked recipes traditional for my beloved Slovakia and trying recipes from countries I have visited, cooking with my Mammy and Family and few years later I end up creating my own recipes and became to love cooking more and more, I realised that there is nothing better than creating your own taste and seeing the enthusiasm of the flavors on the tasters:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment