Tradičná poľská polievka ktorú som v poľsku jedla už mnoho krát vlastne stále keď som tam.
Najviac mi chutila nedaleko Poznáň.....v reštaurácii chlopskie jadlo kde mi ju podávali v bochníku chleba.
Potebujeme:
1 bôbkový list
2 poháre zákvas
2 lyžičky majoránka
100 g sušene huby
3 guličy aglické korenie
1 lyžička vegeta
1/2 pohára kyslej smotany
100 g udený bôčik
300g biela klobása
Cibuľa 1 ks
Mleté čierne korenie
cesnak 2 strúčiky
strúhaný chren podľa chuti
soľ podľa poreby
2 kusy vajíčka na trdo
Varene zemiaky
Postup:
Cibuľu a cesnak očistíme a pokrájame na štvrtinky.
huby umyjeme a namočíme do pohára vody.
Klobásu umyjeme a ľahko narežeme
Bôčik nakrájame na kocky.
Do hrnca vlejeme 3 poháre vody, privedieme k varu a pridáme pokrájané huby,cibuľku a cesnak.
Trocha posolíme.
Pridáme klobásku a polovicu bôčika.
Vetko povaríme 30-40 minút na malom ohni.
Po 20 minútach pridáme vegetu,bôbkový list,anglické korenie a čierne mleté korenie.
Uvarenú klobásu vyberieme,pokríjame a vložíme späť do polievky.
Potom dodáme zákvas na poľský žúrek,majoánku a ešte chvíľu povaríme.
Hotovú polievku odstavíme a pridáme smotanu.
Druhu polovicu bôčika osmažíme na panvici.
Na tanier (do bochníku chleba ktorý sme si potreli bielkom)dáme prekojene vajce a zemiaky a osmažený bôčik.
Všetko zalejeme hotovým žurkom.
21 Sept 2014
Žurek
Kitchen, a place for my imagination, a place where I refill my energy and feel free. I started to cook at very young age, at first I cooked recipes traditional for my beloved Slovakia and trying recipes from countries I have visited, cooking with my Mammy and Family and few years later I end up creating my own recipes and became to love cooking more and more, I realised that there is nothing better than creating your own taste and seeing the enthusiasm of the flavors on the tasters:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment