Postrebujeme:
500 ml jogurtu
6 vajec
500 g hladkej múky
1 balíček sódy
100 g krupice
šťava a kôra z polovice citróna
1 l vody
1 kg cukru
vanilkový cukor
tuk
múka
Postup
Sirup pripravíme z vriacej vody a cukru, penu odstraňujeme sitkom. Pomaly varíme 11 minút a necháme vychladnúť.
Vajcia vymiešame s jogurtom, priešame múku, krupicu a citrónovú šťavu s kôrou. Potom pridáme vanilkový cukor a sódu. Formu vymastíme a vysypeme múkou, masu do nej nalejeme a pečieme 35 minút pri teplote 200 stupňov Celzia. Po 20 minútach teplotu znížime na 180 stupňov Celzia.
Koláč vyberieme z formy a preložíme ho do nábody, ktorá má vyššie okraje, aby sme ho mohli poliať sirupom. Ten sa musí vsiaknuť.
No comments:
Post a Comment