Šopský šalát sa tradične a originálne pripravuje z pečenej papriky.
Pochádza od niekiaľ zo Sofie.
Potrebujeme:
400 g syr ovčí čerstvý
2 ks uhorka šalátová
4 ks paprika
4 ks paradajka
2 ks stredne veľká cibuľa
2 zväzky petržlenová vňať
podľa chuti soľ
3 PL olej slnečnicový
1 PL ocot vínny biely
Postup:
(pre 4 osoby)
Podľa originál receptu:
Papriky vložíme opiecť do trúby.
Do šalátovej misy dáme očistenú cibuľu pokrájanú na kocky.
Z trúby vyberieme papriky opečené do hneda...
Vložme ich do mikroténového sáčka, aby sa zaparili a dali ľahko ošúpať - cca na 15 minút.
Vychladnuté opečené papriky ošúpeme,zbavíme ich semienok, žiliek, jadrovníkov a pokrájané na kocky pridáme do misy.
Do misy pokrájame uhorky na kocky.
Potom pripravíme do misy paradajky pokrájané na kocky.
Pripravíme si čerstvý ovčí syr pokrájaný na kocky ho pridáme do misy.
Petržlenovú vňať na hrubo pokrájame a pridáme tiež do misy pridala som ju tiež do misy, ako aj soľ, ocot a olej.
Rukami šalát dobre premiešame a bez odležania a vychladenia podávame s čerstvým pečivom pri izbovej teplote.
No comments:
Post a Comment