Sunday 1 September 2013

Cestenice


Niekde na strednom slovensku sú cestenice typické na vianoce k polievke alebo na raňajky.
Neskutočne dobré cesto vyskúšajte.


Potrebujeme:
  • 500 g múka hladká
  • 250 g palmarín
  • 200 ml alebo jogurt smotana kyslá
  • soľ

Postup:
Muku,palma,soľ a kyslú smotanu zmiešame a vypracujeme cestíčko:)


Rozvaľkáme cesto a vykrajujeme štvorčeky približne 20x20 ale je to ľubovoľné:)
niekedy robím hrubšie cesto a menšie niekedy menšie a tenšie :)


Plníme slivkami alebo slivkovým lekvárom ten je najtypickejší:)


Prehneme na polovicu, zatlačíme a opäť naplníme.


znova prehneme a konce poriadne pozahýbame.



Potrieme vajíčkom a dáme piecť:) takto vyzerá ešte nerozkrojená:)


 P.S. robila som ju prvý krát tak tý čo to robia častejšie prepáčte ak som niečo zabudla alebo vynechala:)

No comments:

Post a Comment