Niekde na strednom slovensku sú cestenice typické na vianoce k polievke alebo na raňajky.
Neskutočne dobré cesto vyskúšajte.
Potrebujeme:
- 500 g múka hladká
- 250 g palmarín
- 200 ml alebo jogurt smotana kyslá
- soľ
Postup:
Muku,palma,soľ a kyslú smotanu zmiešame a vypracujeme cestíčko:)
Rozvaľkáme cesto a vykrajujeme štvorčeky približne 20x20 ale je to ľubovoľné:)
niekedy robím hrubšie cesto a menšie niekedy menšie a tenšie :)
niekedy robím hrubšie cesto a menšie niekedy menšie a tenšie :)
Plníme slivkami alebo slivkovým lekvárom ten je najtypickejší:)
Prehneme na polovicu, zatlačíme a opäť naplníme.
znova prehneme a konce poriadne pozahýbame.
Potrieme vajíčkom a dáme piecť:) takto vyzerá ešte nerozkrojená:)
P.S. robila som ju prvý krát tak tý čo to robia častejšie prepáčte ak som niečo zabudla alebo vynechala:)
No comments:
Post a Comment