Wednesday, 11 September 2013

Farfalle-tuniakový šalát


Milujem to! Domáce cestoviny, tuniak a paradajky to čo môj jazyk ľúbi.

Potrebujeme:

  • 50 ml pretlak paradajkový
  • 2 ks paradajky
  • 1-2 lyžice olej olivový
  • podľa chuti soľ
  • 1-2 ks (konzerva) tuniak v oleji
  • 100 g kukurica
  • 50-100 g olivy čierne a zelené
  • podľa chuti (parmezán) syr tvrdý
  • podľa chuti korenie čierne
Cestoviny:

  • 200 g múka hladká
  • 2 ks vajce
  • 3 lyžice olej olivový
  • podľa potreby teplá voda
  • 1 lyžička soľ

Postup:
Zo všetkých prísad vypracujeme hladké pevné cesto.Necháme odležať 10-15 .

Farfalle - tuniakový šalát (fotorecept) - obrázok 1

Vyvaľkáme cesto najlepšie strojčekom ale kľudne aj valčekom ale je to ťažšie veľmi dlho trvá kým vyvaľkáte tenké cesto aké potrebujeme. Cesto pomúčime . Pláty narežeme na asi 4x3cm kúsky.Vytvoríme pekne obdĺžníky a vytvárame farfalle.
Ukazovákom podržíme stred, palcom a prostredníkom stlačíme kraje cesta k stredu ,jemne stlačíme v strede, aby nám držala tvar.

Farfalle - tuniakový šalát (fotorecept) - obrázok 2
Pripravíme si suroviny na omáčku:


Na panvicu nalejeme olej pridáme pretlak a na drobno nakrájane paradajky posolíme, sparíme(čerstve paradajky byť nemusia)
Uvarené cestoviny precedíme a pridáme do omáčky.

Farfalle - tuniakový šalát (fotorecept) - obrázok 4


Potom to premiestnime do misky kde spolu zmiešame všetke ostatne ingrediencie.

No comments:

Post a Comment