Typické anglické a Írske jedlo.
Prvý krát som ho jedla v Severnom Írsku.
Potrebujeme:
Chips:
- 4 veľké zemiaky
- soľ
- olej olivový
- 350 g hrášok mrazený
- 2 PL maslo
- 2 PL sekaná mäta
- korenie čierne mleté
- 600 g treska alebo filety z bielej ryby
- paprika sladká mletá
- na obaľovanie múka hladká
Zemiaky olúpeme a nakrájame na hranolčeky.Vsypeme ich do vriacej vody a asi 3 minútky necháme variť.
Potom ich vyberieme usušíme a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie pokvapkáme olejom.
Necháme piecť pri 200 stupňov do zlatista sem tam obrátime.
Hrášok asi 10 minút povaríme v slanej vode.
Scedíme ho(trocha vývaru si odložíme) a spoločne s maslom a mätou ho rozmixujeme dohladka.
Kašu podľa potreby rozriedime vývarom a dochutíme soľou a čiernym korením.
Rybie filety očistíme.
Osolíme ich okoreníme trocha posypeme paprikou a zľahka ich obalíme v hladkej múke.
Na rozohriatej panvici ich zvoľna usmažíme.
No comments:
Post a Comment