Milujem to! Domáce cestoviny, tuniak a paradajky to čo môj jazyk ľúbi.
Potrebujeme:
- 50 ml pretlak paradajkový
- 2 ks paradajky
- 1-2 lyžice olej olivový
- podľa chuti soľ
- 1-2 ks (konzerva) tuniak v oleji
- 100 g kukurica
- 50-100 g olivy čierne a zelené
- podľa chuti (parmezán) syr tvrdý
- podľa chuti korenie čierne
- 200 g múka hladká
- 2 ks vajce
- 3 lyžice olej olivový
- podľa potreby teplá voda
- 1 lyžička soľ
Postup:
Zo všetkých prísad vypracujeme hladké pevné cesto.Necháme odležať 10-15 .
Vyvaľkáme cesto najlepšie strojčekom ale kľudne aj valčekom ale je to ťažšie veľmi dlho trvá kým vyvaľkáte tenké cesto aké potrebujeme. Cesto pomúčime . Pláty narežeme na asi 4x3cm kúsky.Vytvoríme pekne obdĺžníky a vytvárame farfalle.
Ukazovákom podržíme stred, palcom a
prostredníkom stlačíme kraje cesta k stredu ,jemne stlačíme v strede,
aby nám držala tvar.
Pripravíme si suroviny na omáčku:
Na panvicu nalejeme olej pridáme pretlak a na drobno nakrájane paradajky posolíme, sparíme(čerstve paradajky byť nemusia)
Uvarené cestoviny precedíme a pridáme do omáčky.
Potom to premiestnime do misky kde spolu zmiešame všetke ostatne ingrediencie.
No comments:
Post a Comment