Wednesday, 11 September 2013

Knedlík


Myslím si že slová netreba.
Príprava je tak jednoduchá že môj prvý bol ako od profesionála:)

Potrebujeme:


  • 200 g Polohrubá múka
  • štipka soľ
  • štipka cukor
  • 100-150 ml voda vlažná
  • polovica kocky droždie
Postup:
Vsypeme múku do misky posolíme pocukríme. Vo vlažnej vode rozrobíme droždie a vlejeme do misky.

Vymiešame cesto.(cesto nesmie byť mäkké skôr tuhe až tvrdé.)



Necháme kysnúť.



Keď vykysne buď ho rozdelíme na dve časti alebo spravíme jeden veľký.Dáme na paru.




Necháme na pare 15-20 minút




Podávame k mäsám, omáčkam. Pravý Český knedlík sa varí.

ako príloha napríklad :
 http://kajusiqq.blogspot.com/2013/07/pecena-kacica-s-kapustou.html


No comments:

Post a Comment