Wednesday, 11 September 2013

Koláč z troch druhov čokolády


Koláčik plný čokolády u nás veľmi obľúbený.
Recept pochádza z nejakého časopisu mnou upravený(vylepšený).

Potrebujeme:
Pena z bielej čokolády:
  • 200 g biela čokoláda
  • 150 ml smotana rastlinná (na šľahanie)
Cesto:
  • 90 g maslo+ na vymastenie
  • 120 g horká čokoláda
  • 2 vajcia
  • 230 g práškový cukor(preosiaty)
  • 90 g múka hladká+ na vysypanie
  • lieskové orechy podľa chuti+ na ozdobenie
Krém:
  • 100 ml smotana na šľahanie+ 50 ml
  • 50 ml mlieko
  • 170 g mliečna čokoláda
Postup:
Smotanu na šľahanie dáme do hrnca a privedieme k varu , nalejeme na nalámanú bielu čokoládu.



Miešame kým sa čokoláda nerozpustí a necháme hodinu chladnúť.



Orechy si nasekáme a orestujeme na panvici necháme vychladnúť.
Rúru si predhrejeme na 180 stupňov.
Maslo a čokoládu za stáleho miešania rozpustíme na parou a necháme vychladnúť.



Vajcia vyšľaháme do peny spolu s preosiatou múkou a cukrom..
Ihneď  vmiešame trocha vychladnutú rozpustenú čokoládu.



Zľahka vmiešame orestované orechy.



Menší plech si vymastíme maslom a vysypeme múkou.

Nalejeme cesto, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 30 minút.(povrch bude upečený  ale vo vnútri je cesto mäkké)
Necháme vychladnúť.



Bielu čokoládovú penu vyšľaháme šľahačom a natrieme na vychladnuté cesto.




Dáme na 2-3 hodiny do chladničky(ja nechávam cez noc)
Potom koláč nakrájame.

Pripravíme si čokoládový krém:
Mlieko a smotanu privedieme k varu a zalejeme nalámanú mliečnu čokoládu, miešame kým sa nerozpustí.



Kocky koláča pokrájame a polejeme na dezertnom tanieri horúcim alebo studeným čokoládovým krémom.
Môžme posypať orechmi.



Keďže mamka chcela zobrať ochutnať do práce musela som niečo vymyslieť s tou polevou a tak som do zvyšnej zmesi pridala 50 ml smotany na šľahanie a vyšľahala.



Natrela som na bielu penu.


Myslím si že teraz sa tomu už môže povedať koláč z troch druhov čokolády!

No comments:

Post a Comment