Recept pochádza z nejakého časopisu mnou upravený(vylepšený).
Potrebujeme:
Pena z bielej čokolády:
- 200 g biela čokoláda
- 150 ml smotana rastlinná (na šľahanie)
- 90 g maslo+ na vymastenie
- 120 g horká čokoláda
- 2 vajcia
- 230 g práškový cukor(preosiaty)
- 90 g múka hladká+ na vysypanie
- lieskové orechy podľa chuti+ na ozdobenie
- 100 ml smotana na šľahanie+ 50 ml
- 50 ml mlieko
- 170 g mliečna čokoláda
Smotanu na šľahanie dáme do hrnca a privedieme k varu , nalejeme na nalámanú bielu čokoládu.
Miešame kým sa čokoláda nerozpustí a necháme hodinu chladnúť.
Orechy si nasekáme a orestujeme na panvici necháme vychladnúť.
Rúru si predhrejeme na 180 stupňov.
Maslo a čokoládu za stáleho miešania rozpustíme na parou a necháme vychladnúť.
Vajcia vyšľaháme do peny spolu s preosiatou múkou a cukrom..
Ihneď vmiešame trocha vychladnutú rozpustenú čokoládu.
Zľahka vmiešame orestované orechy.
Menší plech si vymastíme maslom a vysypeme múkou.
Nalejeme cesto, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 30 minút.(povrch bude upečený ale vo vnútri je cesto mäkké)
Necháme vychladnúť.
Bielu čokoládovú penu vyšľaháme šľahačom a natrieme na vychladnuté cesto.
Dáme na 2-3 hodiny do chladničky(ja nechávam cez noc)
Potom koláč nakrájame.
Pripravíme si čokoládový krém:
Mlieko a smotanu privedieme k varu a zalejeme nalámanú mliečnu čokoládu, miešame kým sa nerozpustí.
Kocky koláča pokrájame a polejeme na dezertnom tanieri horúcim alebo studeným čokoládovým krémom.
Môžme posypať orechmi.
Keďže mamka chcela zobrať ochutnať do práce musela som niečo vymyslieť s tou polevou a tak som do zvyšnej zmesi pridala 50 ml smotany na šľahanie a vyšľahala.
Natrela som na bielu penu.
Myslím si že teraz sa tomu už môže povedať koláč z troch druhov čokolády!
No comments:
Post a Comment