Svadobný koláčik.
Milujem bielu hmotu a celý tento koláčik.
Potrebujeme:
- 4 ks vajcia
- 150 g cukor práškový
- 100 ml voda horúca
- 100 ml olej
- 250 g múka polohrubá
- 1/2 balíka prášok do pečiva
- 2 lyžice kakao
- 200 g orechy mleté
- 100 g cukor
- 5 lyžíc rum
- 50 ml voda horúca
- podľa potreby mlieko sušené
- 150 g cukor práškový
- 150 g mlieko sušené
- 200 g (maslová) Hera
- čokoláda
- Palmarin
- Cera
Postup:
Žĺtka vyšľaháme s cukrom a postupne pridávame vodu šľaháme do penista.
Prišľaháme olej a vmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a kakao.Nakoniec vmiešame postupne tuhý sneh z bielkov.
Pečieme pri 170 stupňov asi 15-20 minút. Upečený korpus necháme úplne vychladnúť.
Pripravíme si orechovú hmotu.
Orechy zomelieme a zmiešame s cukrom pokropíme rumom.
Ak treba pridávame horúcu vodu tak aby vznikla roztierateľná hmota ktorá sa nám neroztečie môžme k nej pridať aj sušene mlieko.
Vychladnutý korpus trošku oškubeme nožom a natrieme džem.
Na džem natrieme orechovú hmotu.
Pripravíme si bielu hmotu.
V miske si vymiesime cukor so sušeným mliekom a herou
(trvá to dlhšie ale žiaden stres)
Cesto potom preložíme na dosku poprášenú práškovým cukrom a vyvaľkáme na veľkosť korpusu.
Potom pomocou valčeka prenesieme na korpus (na orechovú hmotu)
Zarovnáme kraje.
Potom pozdĺžne narežeme.(ja som si pomáhala nitkou)
Potom nakrájame na štvorce 4x4.
V rozpustenej čokoláde uhlopriečne namáčame.
Potom ich položíme na papier na pečenie obschnúť a potom pekne na tácku.
No comments:
Post a Comment