Wednesday 11 September 2013

Kuracie stehná na slaninke


Stačí trpezlivosť s dodržaním pečenia a možno sa to stane pravidelný nedeľný obed:)

Potrebujeme:


  • 4 kusy kuracie stehná
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • hydinový vývar
  • 200 g prerastaná slanina
  • 6 kusov cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
Postup:
Kuracie stehná posolíme a pokoreníme,vložíme do predhriatej rúry,prudko zapečieme,teplotu znížime a mierne podlejeme vývarom.


Za občasného prelievania vypečenou šťavou a podlievania vývarom pomaly pečieme asi 45 minút.
Potom pridáme na kocky pokrájanu slaninu,cibuľu,cesnak,maslo a pečieme dozlatista ešte asi 30 minút.


Podávame so zeleninou poprípade zemiakmi.

No comments:

Post a Comment