Friday, 13 September 2013

Pukancová torta


Potrebujeme:
Korpus:

  • 90 g pop corn
  • 300 g mliečna čokoláda
  • čokoláda na ozdobenie
Krém:
  • 6 plátkov želatíny
  • 500 g nizkotučný tvaroh
  • 150 g  kyslá smotana
  • 40g vanilkový cukor
  • 300 ml smotana na šľahanie rastlinna
  • šťava z citróna
Postup:
Mliečnu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli.


Popcorn si buď kupime hotový alebo pripravíme na panvici s trochou oleja(ja som použila solený,zvýraznil chuť)
Popocorn si buď narežeme alebo rozdrvíme na menšie kúsky rukami.
Popcorn vmiešame do rozpustenej mliečnej čokolády.Dobre premiešame.



Zmes vložíme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie a necháme stuhnúť.



Plátky želatíny pripravíme podľa návodu na obale.
Tvaroh zmiešame s kyslou smotanou,cukrom a citrónovou šťavou.
Napučanú želatinu pri miernej teplote rozpustíme pridáme k nej 2 lyžice zmesi a všetko vlejeme do tvarohoveho krému.



Odložíme na 20 minút do chladničky. Smotanu si vyšľaháme do tuha a jemne vmiešame do tvarohovej hmoty.



Krém navrstvíme na stuhnutý korpus a tortu dáme stuhnúť do chladničky.Pred podávanim ozdobíme potretou mliečnou čokoládou.


Krájame teplým nožom ak ma torta izbovu teplotu.



Čas chladenia 2-viac hodín
Príprava 70 min.

No comments:

Post a Comment