Wednesday, 11 September 2013

Sekaná

Sekaná jedlo ktorým urobíte radosť každému mužovi:)
Veľmi sa podobá na moju veľkonočnú povninu len tam ide iný pomer surovín.

Potrebujeme:


  • 3 - 4 kusy (staršie) rožky
  • 8 vajec 
  • 400 - 500 g mäso bravčové mleté
  • 1 lyžička korenie čierne mleté
  • 1 lyžica vegeta
  • podľa chuti soľ
  • podľa chuti zelená vňať petržlenová
  • 1 menšia cibuľa
  • 3-5 strúčiky cesnak

Postup:
Rožky nakrájame do misky.K nim pridáme rozbité vajcia premiešame a necháme stáť aspoň 5 hodín(alebo cez noc) v chlade.


Po odstatí pridáme mäso,cibuľu nakrájanú na malé kocky,cesnak,okoreníme,posolíme pridáme ostatné ingrediencie nadrobno nasekanú petržlenovú vňať. 

Podľa hustoty môžme pridať 2 lyžice strúhanky.


Vložíme do vymastenej bravčovou masťou a struhankou vysypanej formy uhladíme a vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom.





Pečieme v predhriatej rúre 180 stupnov asi 40 minút.



Podávame so zemiakmi alebo rôznymi prívarkami, mne chutí iba tak s chlebíkom.

No comments:

Post a Comment