Veľmi sa podobá na moju veľkonočnú povninu len tam ide iný pomer surovín.
Potrebujeme:
- 3 - 4 kusy (staršie) rožky
- 8 vajec
- 400 - 500 g mäso bravčové mleté
- 1 lyžička korenie čierne mleté
- 1 lyžica vegeta
- podľa chuti soľ
- podľa chuti zelená vňať petržlenová
- 1 menšia cibuľa
- 3-5 strúčiky cesnak
Postup:
Rožky nakrájame do misky.K nim pridáme rozbité vajcia premiešame a necháme stáť aspoň 5 hodín(alebo cez noc) v chlade.
Po odstatí pridáme mäso,cibuľu nakrájanú na malé kocky,cesnak,okoreníme,posolíme pridáme ostatné ingrediencie nadrobno nasekanú petržlenovú vňať.
Podľa hustoty môžme pridať 2 lyžice strúhanky.
Vložíme do vymastenej bravčovou masťou a struhankou vysypanej formy uhladíme a vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom.
Pečieme v predhriatej rúre 180 stupnov asi 40 minút.
Podávame so zemiakmi alebo rôznymi prívarkami, mne chutí iba tak s chlebíkom.
No comments:
Post a Comment