Potrebujeme:
- 160 g panenská sviečková
- trocha olej
- trocha maslo
- soľ
- 1 ks vajce
- 3 plátky moravské mäsko
- podľa chuti petržlenová vňať
- fazuľové struky
- výpek
- 3 lyžice arašidové maslo
- na zahustenie múka
- podľa chuti malinový džem
- 2 lyžice Nastrúhaný perník
- výpek
Dáme si variť mrkvu a zemiaky(bude to ako príloha) .
Zo šunky,vajca,soli a vňate vymiešame jemnú zmes.
Do sviečkovej opatrne narežeme kapsu.
Kapsu naplníme a do prostred plnky poukladáme celé alebo rozpolené fazuľové struky.
Kapsu zošijeme, posolíme dochutíme bylinkami a na oleji opečieme.Pridáme maslo.
Podlejeme a za občasného prelievania výpekom a podlievania vodou pečieme do mäkka.
(ako pri každom, čím dlhšie tým lepšie).
Keď je sviečková hotová vyberieme a omáčku zahustíme múkou a dochutíme arašidovým maslom.
Zeleninu(mrkvu už predvarenú) a fazuľky opražíme na masle , posolíme. Pokiaľ sa nám zvýšila náplň môžme si spraviť omeletu.
No comments:
Post a Comment