Friday, 13 September 2013

Cheesecake z bielej čokolády


Úžasný, jemný a krémový.

Potrebujeme:

150 g maslové sušienky
90 g maslo
Trocha cukru

Plnka:
500 g riccota
400g biela čokoláda
250 g rastlinná šľahačka
100 ml kyslá smotana

Alebo:

  • 150 g maslové sušienky
  • 60-90 g maslo
  • 250 g žervé
  • 400 g biela čokoláda
  • 280 g smotana na šľahanie
  • 250 g mascarpone

Postup:
Sušienky nalámeme do mixéra a rozmixujeme .
Do nádoby vlejeme maslo a znova premixujeme.
Tortovú formu(ja som použila 18 cm ale kľudne môžme aj väčšiu) s odnimateľným dnom vyložíme papierom na pečenie a prenesieme doňho vláčnu hmotu zo sušienok.
Obrátenou lyžicou ju rozotrieme a uhladíme do rovnakej výšky.Formu dáme do chladničky. 




Pripravíme si suroviny na náplň
Z tvarohu vytlačíme prebytočnú vodu.





Čokoládu nalámeme na kúsky a rozpustíme nad parou.Par krát premiešame a necháme ju vychladnúť.

Smotanu,tvaroh,mascarpone krátko prešľaháme v miske Pridáme rozpustenú čokoládu a vyšľaháme do hladka.






Vlejeme na sušienkový základ a dáme do chladničky(aspoň na 3 hodinky...ale ja dávam na noc)





A tu je hotový:


No comments:

Post a Comment