Úžasný, jemný a krémový.
Potrebujeme:
150 g maslové sušienky
90 g maslo
Trocha cukru
Plnka:
500 g riccota
400g biela čokoláda
250 g rastlinná šľahačka
100 ml kyslá smotana
Alebo:
- 150 g maslové sušienky
- 60-90 g maslo
- 250 g žervé
- 400 g biela čokoláda
- 280 g smotana na šľahanie
- 250 g mascarpone
Postup:
Sušienky nalámeme do mixéra a rozmixujeme .
Do nádoby vlejeme maslo a znova premixujeme.
Tortovú formu(ja som použila 18 cm ale kľudne môžme aj väčšiu) s odnimateľným dnom vyložíme papierom na pečenie a prenesieme doňho vláčnu hmotu zo sušienok.
Obrátenou lyžicou ju rozotrieme a uhladíme do rovnakej výšky.Formu dáme do chladničky.
Pripravíme si suroviny na náplň
Z tvarohu vytlačíme prebytočnú vodu.
Čokoládu nalámeme na kúsky a rozpustíme nad parou.Par krát premiešame a necháme ju vychladnúť.
Smotanu,tvaroh,mascarpone krátko prešľaháme v miske Pridáme rozpustenú čokoládu a vyšľaháme do hladka.
Vlejeme na sušienkový základ a dáme do chladničky(aspoň na 3 hodinky...ale ja dávam na noc)
A tu je hotový:
No comments:
Post a Comment