Wednesday 11 September 2013

Kapustníky



Kapustníky typické slovenské, cesto je krásne krehké a jemné kapusta vo vnútri pikantná taká podľa mojej chuti.
A keďže to cesto je tak skvelé niekedy ho nenaplním len upečiem a natriem tukom či maslom a posypem nasekanou cibuľkou:-*

Potrebujeme:


  • 400 g muka polohrubá
  • 30 g droždie
  • 200-250 g mlieko
  • 1 PL cukor práškový
  • 40 g masť
  • 1 ks žĺtok
  • 1/2 ČL soľ
  • na vymastenie tuk
  • na potretie masť

Plnka:
  • 2 hrste kysla kapusta
  • 2 ČL masť
  • 1 ČL korenie čierne mleté
  • 1 ČL soľ
  • 50-80 g Chorizo klobása extra pikant
Postup:
Do misy preosejeme múku, pridáme droždie, mlieko, cukor, rozpustenú masť, žĺtok a soľ.
Vypracujeme cesto a necháme ho vykysnúť.




Na plnku rozohrejeme masť pridáme nadrobno nakrájanú klobásku a opražíme potom pridáme kapustu osolíme okoreníme.Trošku necháme "variť"alebo opekať a odstavíme.




Cesto vyvaľkáme na hrúbku 8 mm no môžme aj viac každý ako chce a pokrájame na väčšie štvorce.
Do stredu každého dáme plnku.



Okraje spojíme, vytvarujeme guľky roztlačíme prenesieme na vymastený plech.



Potrieme roztopenou masťou a pri 180 °C pečieme asi 30 minút.

No comments:

Post a Comment