Kapustníky typické slovenské, cesto je krásne krehké a jemné kapusta vo vnútri pikantná taká podľa mojej chuti.
A keďže to cesto je tak skvelé niekedy ho nenaplním len upečiem a natriem tukom či maslom a posypem nasekanou cibuľkou:-*
Potrebujeme:
- 400 g muka polohrubá
- 30 g droždie
- 200-250 g mlieko
- 1 PL cukor práškový
- 40 g masť
- 1 ks žĺtok
- 1/2 ČL soľ
- na vymastenie tuk
- na potretie masť
Plnka:
- 2 hrste kysla kapusta
- 2 ČL masť
- 1 ČL korenie čierne mleté
- 1 ČL soľ
- 50-80 g Chorizo klobása extra pikant
Do misy preosejeme múku, pridáme droždie, mlieko, cukor, rozpustenú masť, žĺtok a soľ.
Vypracujeme cesto a necháme ho vykysnúť.
Na plnku rozohrejeme masť pridáme nadrobno nakrájanú klobásku a opražíme potom pridáme kapustu osolíme okoreníme.Trošku necháme "variť"alebo opekať a odstavíme.
Cesto vyvaľkáme na hrúbku 8 mm no môžme aj viac každý ako chce a pokrájame na väčšie štvorce.
Do stredu každého dáme plnku.
Okraje spojíme, vytvarujeme guľky roztlačíme prenesieme na vymastený plech.
Potrieme roztopenou masťou a pri 180 °C pečieme asi 30 minút.
No comments:
Post a Comment