Friday, 13 September 2013

Malakoff


Názor na nepečené sladkosti?
Podľa mňa sú oveľa viac pracné ako pečené ale pokiaľ máme čas prečo nie. Táto torta s mandľovým krémom stojí za vyskúšanie.
Recept som našla v časopise a keďže tam šiel mandľový krém a mamka má veľmi rada mandle vyskúšala som a mala ozaj veľký úspech.

Potrebujeme:
  • 40-50 kusov podlhovasté piškóty
Krém:

  • 250 ml mlieko
  • 4 žĺtky
  • 180 g práškový cukor
  • 1 lyžica hladká múka
  • 125 g čerstvé maslo.
  • 1 lyžica rum
  • 1 balíček vanilkový cukor
  • 130 g očistených a pomletých mandlí
Na ozdobenie:
  • očistené mandle
  • kokteilové čerešne
  • čerstvé lístky mäty
Postup:Do hrnca dáme zohriať mlieko.
Pridáme žĺtky, práškový cukor , múku a šľaháme na prudšom ohni do zhustnutia.



Do vychladnutej masy vmiešame zmäknuté maslo , vanilkový cukor, a primiešame mleté mandle a vymiešame na hladký krém.







Dno tortovej formy(18 cm) vyložíme papierom na pečenie a piškóty poukladáme tesne vedľa seba.

Medzery vyplníme kúskami piškót.
Natrieme vrstvu plnky a na ňu krížom uložíme ďalšie piškóty. Takto urobíme najmenej 3 vrstvy




Poslednú vrstvu nenatrieme plnkou, ale prikryjeme papierom a zaťažíme.







Necháme v chladničke cez noc.

Formu otvoríme a pred podávaním ju celú natrieme šľahačkou.





Po obvode torty torty zľahka pritlačíme zvisle piškóty môžme ozdobiť mašľou.


Vrchnú časť ozdobíme koktailovými čerešňami,mandľami a lístkami mäty.

No comments:

Post a Comment