Názor na nepečené sladkosti?
Podľa mňa sú oveľa viac pracné ako pečené ale pokiaľ máme čas prečo nie. Táto torta s mandľovým krémom stojí za vyskúšanie.
Recept som našla v časopise a keďže tam šiel mandľový krém a mamka má veľmi rada mandle vyskúšala som a mala ozaj veľký úspech.
Potrebujeme:
- 40-50 kusov podlhovasté piškóty
- 250 ml mlieko
- 4 žĺtky
- 180 g práškový cukor
- 1 lyžica hladká múka
- 125 g čerstvé maslo.
- 1 lyžica rum
- 1 balíček vanilkový cukor
- 130 g očistených a pomletých mandlí
- očistené mandle
- kokteilové čerešne
- čerstvé lístky mäty
Pridáme žĺtky, práškový cukor , múku a šľaháme na prudšom ohni do zhustnutia.
Do vychladnutej masy vmiešame zmäknuté maslo , vanilkový cukor, a primiešame mleté mandle a vymiešame na hladký krém.
Dno tortovej formy(18 cm) vyložíme papierom na pečenie a piškóty poukladáme tesne vedľa seba.
Medzery vyplníme kúskami piškót.
Natrieme vrstvu plnky a na ňu krížom uložíme ďalšie piškóty. Takto urobíme najmenej 3 vrstvy
Poslednú vrstvu nenatrieme plnkou, ale prikryjeme papierom a zaťažíme.
Necháme v chladničke cez noc.
Formu otvoríme a pred podávaním ju celú natrieme šľahačkou.
Po obvode torty torty zľahka pritlačíme zvisle piškóty môžme ozdobiť mašľou.
Vrchnú časť ozdobíme koktailovými čerešňami,mandľami a lístkami mäty.
No comments:
Post a Comment