Friday, 13 September 2013

Palacinková torta




Potrebujeme:

  • 2 ks bielko
  • 20 g cukor krupica
  • 500 ml mlieko
  • 2 ks žĺtok
  • 2 PL maslo rozpustené
  • 2 bal. cukor vanilkový
  • 220 g múka hladká
  • olej
  • soľ

Postup:
Z bielka a cukru ušľaháme tuhý sneh.

Mlieko,žĺtok,rozpustené maslo a vanilkový cukor spolu vymiešame.
Pridáme preosiatu múku a vyšľahané bielka.




Na malom množstve oleja z cesta upečieme tenké palacinky.



Uvaríme si pudingy:
vanilkový a 300 ml mlieko
čokoládový a 300 ml mlieko
malinový a 300 ml mlieko



1.Tajomstvo
jahodový džem, med a kokos

2.Tajomstvo
Med a kakao

Prvú palacinku natrieme čokoládovým pudingom.



Druhú vanilkovým 


Tretiu malinovým.


Štvrtú natrieme 1.Tajomstvom a postup opakujeme.




No po malinovom pudingu príde druhé tajomstvo.


Potom znova opakujeme.



Natrieme parížskou šľahačkou ozdobíme čokoládou.



Tu je v reze:



 

A tu je v bielom šate:)              



                                                                             
Pre kamaráta:)
Rozpustila som čokoládu na jedno poschodie.

 Med a kakao
 Posekane orechy.


No comments:

Post a Comment