Wednesday 11 September 2013

Varené údene mäso s jablkovým chrenom


Tak toto mäso sa hodí najmä k prívarkom, typické na veľkú noc.

Potrebujeme:


  • údené mäso pliecko/krkovička

Jablkový chren:

  • 1 väčšie jablko
  • cukor krupicový
  • soľ
  • podľa chuti alebo citrónová šťava 
  • ocot
  • asi 4 cm chren

Postup:
Údené mäso zalejeme horúcou vodou,necháme zovrieť a varíme 3-5 minút.
Potom vodu zlejeme a mäso znova zalejeme horúcou vodou,necháme zovrieť,zmiernime teplotu a podľa kvality mäsa varíme hodinu(aj dlhšie)do mäkka.



Medzitým si pripravíme jablkový chren. 
Očistené jablko postrúhame najemno,ihneď premiešame s cukrom octom a soľou aby nestmavlo.
K jablku na jemno postrúhame oškrabaný chren a premiešame. Podľa potreby dochutíme.

Uvarené mäso scedíme,vykostíme(dá sa kúpiť aj už vykostené) a pokrájame cez vlákna na plátky.


Údené mäso podávame teplé s jablkovým chrenom.
(pre mňa studené)


No comments:

Post a Comment