Sviečková na smotane , receptov na ňu je kvantum no predsa tu máte ten môj overený.
Potrebujeme:
- 600 g sviečkovica bravčová panenská
- 100 g slanina
- soľ
- 2 lyžice masť
- 1 väčšia cibuľa
- 250 g koreňová zelenina
- niekoľko zrniek čierne a nové korenie
- 1/2 lyžičky tymian
- 2 listy bobkový list
- 250 g kyslá smotana
- 1 lyžica hladká muka
- cukor
Mäso odblaníme.
Polovicu slaniny pokrájame na pásiky,zvyšok nadrobno.
Mäso prešpikujeme pásikmi slaniny a posolíme.
Pokrájanú slaninu opražíme na masti,pridáme mäsko a prudko opečieme.
Mäso vyberieme a na tuku opražíme pokrájanú cibuľu a koreňovú zeleninu.
Pridáme koreniny.
Mäso vrátime späť.Podlejeme a dusíme domäkka,pričom mäso obraciame,prelievame šťavou a podľa potreby podlejeme.
Mäkké mäso vyberieme. Zeleninu a šťavu prelisujeme.
Do smotany pridáme múku.
Šťavu necháme zovrieť a prilejeme smotanu v ktorej sme rozmiešali muku. Omáčku dôkladne povaríme,pridáme soľ a cukor podľa chuti, ešte chvíľku povaríme. (farba omáčky zaleží na pomere mrkva a petržlen)
No comments:
Post a Comment