Tak toto mäso sa hodí najmä k prívarkom, typické na veľkú noc.
Potrebujeme:
- údené mäso pliecko/krkovička
Jablkový chren:
- 1 väčšie jablko
- cukor krupicový
- soľ
- podľa chuti alebo citrónová šťava
- ocot
- asi 4 cm chren
Postup:
Údené mäso zalejeme horúcou vodou,necháme zovrieť a varíme 3-5 minút.
Potom vodu zlejeme a mäso znova zalejeme horúcou vodou,necháme zovrieť,zmiernime teplotu a podľa kvality mäsa varíme hodinu(aj dlhšie)do mäkka.
Medzitým si pripravíme jablkový chren.
Očistené jablko postrúhame najemno,ihneď premiešame s cukrom octom a soľou aby nestmavlo.
K jablku na jemno postrúhame oškrabaný chren a premiešame. Podľa potreby dochutíme.
Uvarené mäso scedíme,vykostíme(dá sa kúpiť aj už vykostené) a pokrájame cez vlákna na plátky.
Údené mäso podávame teplé s jablkovým chrenom.
(pre mňa studené)
No comments:
Post a Comment