Friday, 13 September 2013

Veľkonočný baranček


Veľkonočný baranček nesmie chýbať pečený v kostole cez sviatky no ani na veľkonočnom stole.
My sme ho doma nerobievali no odkedy sa zaujímam o varenie,pečenie nechýba ani na tom našom.

Potrebujeme:


  • 130 g margarín maslo zmäknuté
  • 190 g cukor kryštálový
  • 1-2 bal. cukor vanilkový
  • 5 kusov vajce
  • 100 g múka hladká
  • štipka soľ
  • 1-1/2 ČL prášok kypriaci
  • 1/2-3/4 bal. puding vanilkový
  • 1 ks citróna kôra citrónová
  • 1 ks citróna šťava citrónová

Postup:
Rúru vyhrejeme na 180 stupňov. Vajíčka vyšľaháme s kryštálovým  a vanilkovým cukrom – do penista.
Primiešame citrónovú šťavu a citrónovú kôru. Zľahka vmiešame múku s vanilkovým pudingom, maizenou a kypriacim práškom.



Nádobu postavíme na plech vyložený papierom na pečenie keby nám náhodou z formy chcelo vytekať.
Cesto vlejem do barančekovej formy do 3/4(pretože ešte porastie) a upečieme do zlatista priblížne 45 minút a viac.



Po upečení necháme chvíľočku vychladnúť na mriežke a potom opatrne vyberieme.

Takto vyzerá neozdobený.


Ešte teplého barančeka pocukrujeme práškovým  cukrom, nech je pekne biely.
Dorobíme očká z čokolády zaviažeme mašličku a je to.

A tu som mu odrezala zo zadočku:)

No comments:

Post a Comment