Veľkonočný baranček nesmie chýbať pečený v kostole cez sviatky no ani na veľkonočnom stole.
My sme ho doma nerobievali no odkedy sa zaujímam o varenie,pečenie nechýba ani na tom našom.
Potrebujeme:
- 130 g margarín maslo zmäknuté
- 190 g cukor kryštálový
- 1-2 bal. cukor vanilkový
- 5 kusov vajce
- 100 g múka hladká
- štipka soľ
- 1-1/2 ČL prášok kypriaci
- 1/2-3/4 bal. puding vanilkový
- 1 ks citróna kôra citrónová
- 1 ks citróna šťava citrónová
Postup:
Rúru vyhrejeme na 180 stupňov. Vajíčka vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom – do penista.
Primiešame citrónovú šťavu a citrónovú kôru. Zľahka vmiešame múku s vanilkovým pudingom, maizenou a kypriacim práškom.
Nádobu postavíme na plech vyložený papierom na pečenie keby nám náhodou z formy chcelo vytekať.
Cesto vlejem do barančekovej formy do 3/4(pretože ešte porastie) a upečieme do zlatista priblížne 45 minút a viac.
Po upečení necháme chvíľočku vychladnúť na mriežke a potom opatrne vyberieme.
Takto vyzerá neozdobený.
Ešte teplého barančeka pocukrujeme práškovým cukrom, nech je pekne biely.
Dorobíme očká z čokolády zaviažeme mašličku a je to.
A tu som mu odrezala zo zadočku:)
No comments:
Post a Comment