Dúfam že niekoho inšpirujem.
Potrebujeme:
- 4 ks vajcia
- 200 g cukor práškový
- 100 ml mlieko
- 100 ml olej
- 200 g múka hladká
- 1 ks prášok do pečiva
- 2 bal. smotana prášková
- 2 bal. cukor vanilkový
- 750 ml smotana kyslá
- 6 PL cukor práškový
- 1 ks stužovač
- 2 ks mango
- 1 ks želatína žltá Dr. Oetker
Postup:
Z bielkov vyšľaháme sneh,žĺtky s cukrom vymiešame dopenista pridáme striedavo preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva,mlieko a olej.
Nakoniec pridáme sneh z bielkov.
Cesto vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného veľkého plechu a uhladíme.
Upečieme pri 180 stupňov asi 15-20 minút necháme ho vychladnúť.
Krém:
Pripravíme si suroviny
Kyslú smotanu(pilos kremova z lidla je najlepšia ale použila som aj obyčajnu kyslu) zmiešame s cukrom. šľahačku vyšľaháme podľa návodu pridáme vanilkový cukor a nakoniec si pripravíme stužovač podľa návodu a všetko zmiešame.
Z manga si vykrojíme zajačikov.
Na vychladnutú piškótu nanesieme krém na ktorý porozkladáme zajačikov.
Všetko zalejeme pripravenou želatínou a dáme do chladničky na asi 10 hodín želatínu nikdy nenalievajte naraz ale pekne od stredu a postupne.
Ráno som zákusok vybrala a orezala boky.
Krájajú sa výborne takže nakrájame a aj jednoducho nemusíte merať pretože zajkovia to vybavia za vás.Odporúčam zajačikov krájať na tenučko aby sa dali ľahšie papkať.
Tu už čakajú na veľknočnú návštevu
Pred podávanim odložíme do chladničky.
No comments:
Post a Comment