Friday 13 September 2013

Veľkonočný mango cheesecake


Takže rada špekulujem nerada robím všedné veci a tak aj tento cheesecake:)
Inšpirácia prišla z časopisu.

Potrebujeme:
  • 150 g sušienky kakaové
  • 100 g maslo

Tvarohová náplň:
  • 6 plátkov želatína
  • 400 ml jogurt biely
  • 400 g tvaroh čerstvý
  • 70 g cukor krupicový
  • 2 kusy mango

Postup:
Sušienky nasypeme do mixéra a na jemno rozmixujeme nie však na múku. Sušienkovú strúhanku nasypeme do misy.
V malom hrnci pomaly roztopíme maslo.
Tekuté a mierne vychladnuté zmiešame so sušienkovou strúhankou.
Dno tortovej formy zľahka vymastíme a vyložíme kruhom papiera na pečenie.
Naplníme priravenou sušienkovo -maslovou zmesou a naplocho utlačíme lyžicou.Naplnenú formu odložíme do chladničky.






Pripravíme mangových zajačikov:
Mango olúpeme dužinu pokrájame na tenké plátky pomocou vykrajovacej formičky zajačiky (možme aj kohutiky alebo čokoľvek veľkonočné. Preložíme na tanier zakryjeme potravinárskou fóliou a odložíme do chladu.
Zvyšnú mangovú dužinu pokrájame na malé kocky.






Priravíme tvarohovú plnku: 
Plátky želatíny pripravíme podľa návodu z obalu.
Jogurt, tvaroh, cukor si prešľaháme (suroviny musia byť izbovej teploty,aby sa nám želatína nezrazila teplotným rozdielom) šľaháme až kým sa nám cukor nerozpustí.
Napučanú želatínu jemne zohrejeme na miernom ohni do vlažna(želatína sa nám rozpustí)nesmie sa variť!
K želatíne pridáme 2 lyžice tvarohovej plnky.









Potom to vrátime späť do tvarohovej plnky a poriadne prešľaháme.Potom jemne vmiešame nakrájane mango




Tvarohovú plnku rozotrieme na vychladený sušienkový základ vo forme.Povrch rovnomerne uhladíme stierkou.


Tortu odložíme na 3 hodiny stuhnúť do chladničky (ja stále každý zákusok nechávam na noc,ale stačia tri hodinky.
Robila som v 26 cm forme:)
Pred podávaním dezert obložíme mangovými zajačikmi.



No comments:

Post a Comment