Friday 13 September 2013

Žĺtkové koláčiky - Pastéis de nata


Tieto koláčiky sú typické pre Portugalsko.
Sú obyčajne neobyčajné. Odporúčam vyskúšať.

Potrebujeme:


  • 600 g lístkového cesta
  • 6 žĺtkov
  • 120 g kryštálového cukru
  • 300 ml šľahačkovej smotany
  • mletá škorica
  • práškový cukor

Postup:
Lístkové cesto rozvaľkáme na tenký plát a pokrájame na štvorce.
Formičky na muffiny alebo jamky muffinového plechu vyložíme lístkovým cestom a prevísajúce okraje odrežeme.





Rúru predhrejeme na 250 °C .
Do hrnca vlejeme smotanu, pridáme cukor, žĺtky a za stáleho šľahania metličkou privedieme do varu.


Zmes potom nalievame do formičiek vystlaných cestom a vložíme do rúry.
 Koláčiky pečieme vo vyhriatej rúre asi 15 minút dozlatista. Podávame posypané škoricou a práškovým cukrom.





 


A tu som ich robila do školy pre spolužiakov:)




No comments:

Post a Comment