Tieto koláčiky sú typické pre Portugalsko.
Sú obyčajne neobyčajné. Odporúčam vyskúšať.
Potrebujeme:
- 600 g lístkového cesta
- 6 žĺtkov
- 120 g kryštálového cukru
- 300 ml šľahačkovej smotany
- mletá škorica
- práškový cukor
Postup:
Lístkové cesto rozvaľkáme na tenký plát a pokrájame na štvorce.
Formičky na muffiny alebo jamky muffinového plechu vyložíme lístkovým cestom a prevísajúce okraje odrežeme.
Rúru predhrejeme na 250 °C .Do hrnca vlejeme smotanu, pridáme cukor, žĺtky a za stáleho šľahania metličkou privedieme do varu.
Zmes potom nalievame do formičiek vystlaných cestom a vložíme do rúry.
Koláčiky pečieme vo vyhriatej rúre asi 15 minút dozlatista. Podávame posypané škoricou a práškovým cukrom.
A tu som ich robila do školy pre spolužiakov:)
No comments:
Post a Comment