Saturday, 14 September 2013

Čokoládové tiramisu

Výborné svieže a pre mňa čokoholičku aj čokoládové.:)

Potrebujeme:

130 g čokolády na varenie
40 g biela čokoláda
6 lyžic mlieka
4 vajcia
60 g práškového cukru
60 g kryštálový cukor
500 g mascarpone
250 g Okruhle piškóty
Rozpustenú kávu
maslo na potretie formy
biela a tmavá čokoláda na ozdobenie


Postup:

Čokoládu na varenie a bielu čokoládu rozpustíme  vo vodnom kúpeli pridáme 6 lyžíc mlieka.Odstavíme a necháme vychladnúť.



Žltky oddelíme od bielkov .
V miske nad parou vyšľaháme žltky s práškovým cukrom a mascarpone pridáme vychladnutú čokoládu.






Z bielkov a kryštálového cukru vyšľaháme tuhý sneh ktorý zľahka vmiešame do pripravenej masy.




Okrúhlu tortovú formu(26 cm) potrieme maslom.
Poukladáme do nej vrstvu piškót namočených v káve  ktorú striedame s vrtvou krému.Opakujeme 3 x.



Dezert odložíme do chladu na 12 hodín.



Po stuhnutí pokrájame a ozdobíme čokoládou.





No comments:

Post a Comment