Sunday, 15 September 2013

Jadranska torta



Potrebujeme:

Cesto:

3 vajcia
60 g práškového cukru
 60 g hladkej múky
 20 g kakaa
 2 lyžice oleja
1/2  balíček prášku do pečiva

 Krém 1:
200 ml mlieka
 100 g kryštálového cukru
 20 g maizeny
 3 žĺtky
 50 g zomletých opražených lieskových orieškov
 150 g masla

 Krém 2: 300 ml šľahačky rastlinnej

čokoláda na ozdobenie



Postup:

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh .


Žĺtky a práškový cukor vyšľaháme dopenisa,  pridáme olej,  pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a kakao. Vznikne tuhá zmes do ktorej jemne pridávame sneh z bielkov.





Cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy a upečieme vo vyhriatej rúre. 180 C asi 30 minút.
    





Krém 1 :

 Cukor, mlieko, maizenu a 3 žĺtky rozmiešame a za stáleho miešania privedieme do varu.
Hneď odstavíme a kašu za občasného miešania necháme vychladnúť.


 Vychladnutú kašu pridáme k zmäknutému maslu a dohladka vyšľaháme. Nakoniec pridáme oriešky.





    Krém natrieme nahrubo na korpus a necháme stuhnúť. Asi 30 minút.


  
    Smotanu vyšľaháme.Natrieme na prvý krém.



Vrch polejeme čokoládou. Alebo ľubovoľne ozdobíme.
 Tu je ozdobená cukríkami.

Tu je poliata čokoládou.




No comments:

Post a Comment