Kozí syr a vajce sa k sebe veľmi hodia vrelo odporúčam.
Na 1 porciu
Potrebujeme:
2 veľké alebo 3 menšie vajcia
2 hrste petržlenovej vňate
1 lyžica vody
maslo
kozí syr 50 g
soľ
čerstvo mleté čierne korenie.
medvedí cesnak(môže nemusí byť)
Postup:
Vajcia rozšľaháme s vodou pridáme petržlen a ešte prešľaháme,mierne osolíme a okoreníme.
Stredne veľkú panvicu rozohrejeme a pridáme maslo.
Na rozpustené maslo vlejeme rozšľahané vajcia tak aby vznikla rovnomerní vrstva.
Keď vajcia začnú tuhnúť zdvihneme okraje omelety tak aby tekuté vajcia stiekli na okraj .
Omeletu posypeme kozím syrom a asi 1 minútu ešte zahrievame.
Môžeme ju ešte dochutiť.
Omeletu prehneme položíme na tanier.
Skvelo sa hodí šalát s listovej zeleniny alebo pečivo.
Pohár hladkého suchého bieleho vína. Napríklad alsaského pinot blanc alebo chardonnay, ktoré nezrelo v sude.
Recept je z knihy o syroch.
15 Sept 2013
Omeleta s kozím syrom
Labels:
Francúzka kuchyňa
Kitchen, a place for my imagination, a place where I refill my energy and feel free. I started to cook at very young age, at first I cooked recipes traditional for my beloved Slovakia and trying recipes from countries I have visited, cooking with my Mammy and Family and few years later I end up creating my own recipes and became to love cooking more and more, I realised that there is nothing better than creating your own taste and seeing the enthusiasm of the flavors on the tasters:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment