Potrebujeme:
Cesto:
3 vajcia
60 g práškového cukru
60 g hladkej múky
20 g kakaa
2 lyžice oleja
1/2 balíček prášku do pečiva
Krém 1:
200 ml mlieka
100 g kryštálového cukru
20 g maizeny
3 žĺtky
50 g zomletých opražených lieskových orieškov
150 g masla
Krém 2: 300 ml šľahačky rastlinnej
čokoláda na ozdobenie
Postup:
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh .
Žĺtky a práškový cukor vyšľaháme dopenisa, pridáme olej, pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a kakao. Vznikne tuhá zmes do ktorej jemne pridávame sneh z bielkov.
Cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy a upečieme vo vyhriatej rúre. 180 C asi 30 minút.
Krém 1 :
Cukor, mlieko, maizenu a 3 žĺtky rozmiešame a za stáleho miešania privedieme do varu.
Hneď odstavíme a kašu za občasného miešania necháme vychladnúť.
Vychladnutú kašu pridáme k zmäknutému maslu a dohladka vyšľaháme. Nakoniec pridáme oriešky.
Krém natrieme nahrubo na korpus a necháme stuhnúť. Asi 30 minút.
Smotanu vyšľaháme.Natrieme na prvý krém.
Vrch polejeme čokoládou. Alebo ľubovoľne ozdobíme.
Tu je ozdobená cukríkami.
Tu je poliata čokoládou.
No comments:
Post a Comment