Tuesday 17 September 2013

Jogurtovo-šľahačková torta

Veľmi chutná a svieža.


Potrebujeme:

na 100 ml 2 plátky  želatíny
350-400 ml rastlinná šľahačka
150 ml jogurt
60-100 g nastruhana čokoláda
100-200 g marhúľ nakrájaných nadrobno
piškoty(namočené vo višňovom sirupe.

Postup:
želatínu pripravíme podľa návodu na obale.
Hlbokú misku vyložíme potravinárskou fóliou.
Smotanu vyšľaháme do tuha.Vmiešame do nej jogurt,rozpustenú želatínu a čokoládu postruhanu na drobno.




Marhule umyjeme a nakrájame na menšie kúsky.
Do pripravenej misky po častiach rozotrieme smotanový krém a prekladáme piškóty namačané v sirupe  a kúsky marhúľ.
Opakujeme asi 3x .




Dezert uložíme do chladničky najlepšie do druhého dňa.




No comments:

Post a Comment