Potrebujeme:
6 ks vajcia
21 dkg maslo
21 dkg práškový cukor
21 dkg čokoláda na varenie
16,5 dkg múka hladká
2 ks vanilkový cukor
1/2 balíčka prášok do pečiva
10 dkg čokoláda na varenie
5 dkg maslo
Postup:
Pripravíme si suroviny.
Cukor vyšľaháme so žĺtkami pridáme maslo a vyšľaháme dopenista, pridáme roztopenú, nie horúcu čokoládu, zamiešame.
Na záver pridáme preosiatu múku do ktorej sme zamiešali prášok do pečiva a pridáme nie veľmi pevný sneh zo 6 bielkov.
Tortovú formu ( 26cm) Vyložíme papierom na pečenie. Treba ho iba na dno formy.
Do takto pripravenej tortovej formy nalejeme zmes a vo vyhriatej rúre pečieme 1hod. pri 180 stupňov.
Potom rúru vypneme a necháme tortu ešte 10 min. v rúre.
Upečenú vychladnutú tortu rozrežeme na 3 diely.
Dva diely natrieme horúcim marhuľovým lekvárom a necháme do druhého dňa odpočívať.
Vrch torty potrieme čokoládovou polevou ktorú pripravíme z 100 g čokolády a 5dkg masla, rozpustíme vo vodnom kúpeli , pozor nesmie to prejsť varom.
A tu si vychutnávam sacherku vo viedni:)
No comments:
Post a Comment