Monday 16 September 2013

Marhuľový koláč

Keďže bolo obdobie marhúľ a v kuchyni sa mi začali zbiehať mušky musela som niečo vymyslieť a tak vznikol tento famózny ,jemný a chutný koláčik.

Potrebujeme:
1 tortová forma s priemerom asi 20 cm
500 g marhúľ
1 vajce
70 g práškového cukru
50 ml oleja
50 ml vaječného likéru
50 g hladkej múky
50 g škrobovej múčky
1 ČL kypriaceho prášku


Postup:
 

Marhule umyjeme, rozpolíme a vyberieme kôstky.

Vajce šľaháme 5 mi­nút s 50 g cukru, až kým nevznikne biela pena.
 Zľahka primiešame olej a vaječný likér.
 Múku zmiešame so škrobovou múčkou a s kypriacim práškom, preosejeme do zmesi a vypracujeme cesto.


Polovicu cesta nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy alebo vyloženej papierom na pečenie (18 cm)
 Na to poukladáme 300 g marhúľ a zalejeme druhou polovicou cesta.




Vložíme do rúry vyhriatej na 200/180 °C a  pečieme 30 až 35 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť.



Zvyšných 200 g marhúľ pokrájame na úhľadné kúsky.
Tortu posypeme  práškovým cukrom a navrch poukladáme pokrájané marhule.



No comments:

Post a Comment