Potrebujeme:
- 200 g čokolády - aspoň 52%
- 120 g masla - odporúčam pravé maslo nie náhradu
- 100 g práškového cukru
- 4 vajcia
-4-5 kopcovitých lyžíc hladkej múky
Postup:
Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s maslom.
Medzitým si vyšľaháme vajcia s cukrom.
Stierkou primiešame čokoládu s maslom a preosiatu múku.
Dáme do maslom vymastenej formy a pečieme pri teplote 230 °C asi 15-20 minút.
Necháme vychladnúť a podávame ozdobené so šľahačkou a posypane kakaom.
A tu su zabalené a pripravenépre priateľov:)
16 Sept 2013
Gateau au chocolat Francúzsky čokoládový koláč
Labels:
Koláče
Kitchen, a place for my imagination, a place where I refill my energy and feel free. I started to cook at very young age, at first I cooked recipes traditional for my beloved Slovakia and trying recipes from countries I have visited, cooking with my Mammy and Family and few years later I end up creating my own recipes and became to love cooking more and more, I realised that there is nothing better than creating your own taste and seeing the enthusiasm of the flavors on the tasters:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment