Tuesday, 17 September 2013

Sacherová torta

Sacherová torta najznámejšia čokoládová torta Rakúska, pritom tak jednoduchá a obyčajná.


Potrebujeme:

     6 ks vajcia
     21 dkg maslo
     21 dkg práškový cukor
     21 dkg čokoláda na varenie
     16,5 dkg múka hladká
     2 ks vanilkový cukor
     1/2 balíčka prášok do pečiva
     10 dkg čokoláda na varenie
     5 dkg maslo


Postup:
Pripravíme si suroviny.


Cukor vyšľaháme so žĺtkami pridáme maslo a vyšľaháme dopenista, pridáme roztopenú, nie horúcu čokoládu, zamiešame.






Na záver pridáme preosiatu múku do ktorej sme zamiešali  prášok do pečiva a pridáme nie veľmi pevný sneh zo 6 bielkov.



Tortovú formu ( 26cm) Vyložíme papierom na pečenie. Treba ho iba na dno formy.
Do takto pripravenej tortovej formy nalejeme zmes a vo vyhriatej rúre pečieme 1hod. pri 180 stupňov.
Potom rúru vypneme a necháme tortu ešte 10 min. v rúre.





Upečenú vychladnutú tortu rozrežeme na 3 diely. 


Dva diely natrieme horúcim marhuľovým lekvárom a necháme do druhého dňa odpočívať.




Vrch torty potrieme čokoládovou polevou ktorú pripravíme z 100 g čokolády a 5dkg masla, rozpustíme vo vodnom kúpeli , pozor nesmie to prejsť varom.



A tu si vychutnávam sacherku vo viedni:)

No comments:

Post a Comment