Friday, 11 October 2013

Boxty



Tradičné írske zemiakové placky.
Chrumkavé a výborne.Po potretí bravčovou masťou dokonalý!

Potrebujeme:



500 g múčne zemiaky varené a rozpučené horúce
225 g bielej hladkej múky
1/2 lyžičky prášku do pečiva
2 lyžice masti alebo masla
trocha cmaru alebo čerstvého mlieka
štipka soli


Postup:
Zemiaky uvaríme a popretláčame pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a so soľou.
Pridáme tuk a mlieko alebo cmar.Všetko dobre premiešame.





Rozdelíme na 2 časti.
Vyvaľkáme na pomúčenej doske.


Potom rozdelíme na trojuholníky(môžme aj kolieska.)


Pečieme na 180 stupňov 30-40 minút.



Najlepšie sú teplé potreté alebo pomastené maslom či bravčovou masťou.



2 comments: