Tradičné írske zemiakové placky.
Chrumkavé a výborne.Po potretí bravčovou masťou dokonalý!
Potrebujeme:
500 g múčne zemiaky varené a rozpučené horúce
225 g bielej hladkej múky
1/2 lyžičky prášku do pečiva
2 lyžice masti alebo masla
trocha cmaru alebo čerstvého mlieka
štipka soli
Postup:
Zemiaky uvaríme a popretláčame pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a so soľou.
Pridáme tuk a mlieko alebo cmar.Všetko dobre premiešame.
Rozdelíme na 2 časti.
Vyvaľkáme na pomúčenej doske.
Potom rozdelíme na trojuholníky(môžme aj kolieska.)
Pečieme na 180 stupňov 30-40 minút.
Najlepšie sú teplé potreté alebo pomastené maslom či bravčovou masťou.
fíííha.. no toto si vyskúšam príležitostne
ReplyDelete