11 Oct 2013
Calcannon
Potrebujeme:
500g biela kapusta/kel
500g zemiaky
zväzok jarných cibuliek
180 ml sladkej smotany
soľ a čierne mleté korenie podľa chuti
100g maslo roztopené
Postup:
Zásnubní prsteň, peniaze, (zabalené do malého kúsku pečiaceho papiera)
Kapustu umyjeme,nakrájame na tenké pružky a uvaríme v osolenej vode potom zlejeme a necháme odkvapkať.
Zemiaky uvaríme v šupke,olúpeme a roztlačíme.
Dáme pomaly variť smotanu do ktorej sme nakrájali cibuľky varíme minimálne 5 minút.
Potom vlejeme smotanu do zemiakov.
Zľahka vmiešame kapustu,ochutíme soľou a čiernym korením a nadávkujeme na misu.
Doprostriedku uschováme predmet.
Pred podávaním urobíme jamku a vlejeme maslo.
Labels:
Irska kuchyňa
Kitchen, a place for my imagination, a place where I refill my energy and feel free. I started to cook at very young age, at first I cooked recipes traditional for my beloved Slovakia and trying recipes from countries I have visited, cooking with my Mammy and Family and few years later I end up creating my own recipes and became to love cooking more and more, I realised that there is nothing better than creating your own taste and seeing the enthusiasm of the flavors on the tasters:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment