Sunday, 6 October 2013

Cheesecake z 2 druhov čokolády



Inšpirovala som sa receptom z knihy od apetitu podľa ich receptu som mala použiť mascarpone a syr typu philadelphia.
Syr som doma nemala iba tvaroh a čokolády na rozdávanie tak som to prispôsobila a vznikla úžasná tortička.


Potrebujeme:
150 g obľúbených sušienok
50 g maslo
2 lyžice med

250 g tvaroh

250 g mascarpone
2 lyžice práškový cukor
150 g mliečna čokoláda
150 g horká čokoláda
kakao na posypanie.

Postup:
Sušienky rozdrvíme zalejeme roztopeným maslom a pridáme med.Všetko dobre premiešame a nanesieme do formy vystlanou fóliou(iba dno).
Vložíme do chladničky asi na 15 minút.






Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu.



Tvaroh a mascarpone vyšľaháme s práškovým cukrom,rozdelíme na polovicu a pridáme roztopenú čokoládu.






Na sušienkový základ nanesieme mliečnu verziu a naň opatrne horkú verziu.



Necháme vychladnúť(najlepšie cez noc) a pred podávaním poprášime kakaom.




A tu je z extra blízka:)

No comments:

Post a Comment