Friday 18 October 2013

Šľahačkovo borievková roláda



Potrebujeme:
5 vajec
5 lyžic cukor
4 lyžice múky polohrubej
1 lyžica kakao
prášok do pečiva 1/2 balíka

Džem

200 ml šľahačka rastlinná
1/2 pohára čierne ríbezle.

Postup:

Z bielkov urobíme sneh pridáme cukor vybijeme na tuhý sneh pridáme žltka a múku z práškom do pečiva a nakoniec pridáme kakao.
Všetko dobre premiešame a nalejeme na papierom na pečenie vyložený plech. Dáme piecť.





Plnka:
Šľahačku si vyšľaháme do tuha a pridáme k nej čierne ríbezle.




Teplú piškótu stočíme do utierky a necháme odležať asi 15-30 minút.
Piškótu natrieme džemom a na džem natrieme plnku.



Stočíme a nakrájame.
Ozdobíme ríbezľou a posypeme práškovým cukrom.

No comments:

Post a Comment